Termografia in constructii (termoviziune) sau termografie cladiri

Termografia in constructii sau termoviziunea in infrarosu a cladirilor este utila pentru determinarea urmatoarelor deficiente intalnite la cladiri:

  • determinarea zonelor cu pierderi mari de caldura, datorita izolarii necorespunzatoare a anvelopei (identificarea puntilor termice);
  • vizualizarea infiltratiilor mari de aer exterior (tamplarie veche);
  • se pot vedea conductele infundate;
  • probleme electrice ale diferitelor echipamente.

Atentie! Nu apelati la persoane neautorizate! Cereti intotdeauna diploma recunoscuta de operator de termografie sau similara, altfel riscati sa obtineti un serviciu complet inutil.

Toate aceste probleme pe care le putem intalni la o cladire, fie datorita varstei acesteia sau chiar a deficientelor de construire, pot fi remediate.

Se poate face o „scanare” a anvelopei cladirii rezultand o imagine, care arata o variatie de culori/temperatura cu ajutorul careia putem determina aceste probleme. Rezultatul final dupa remediere va fi o scadere a consumului de energie, deci si a facturilor dvs. daca sunt implementate masurile stabilite in raport.

Nu exista o legatura intre certificatul energetic si termografia constructiei. Aceasta din urma prezinta o situatie instantanee, pe cand certificatul energetic un consum anual de energie.

In partea de jos a paginii am adaugat cateva imagini reale realizate cu camera noastra de termoviziune.

Am realizat astfel imagini de termoviziune pentru diferite cladiri de birouri din Bucuresti, cum arata un bloc reabilitat si nereabilitat, un bec cu LED cat si pentru Casa Poporului, pentru exemplificare.

Termografia in constructii (termoviziune) sau termografie cladiri

Preturi termoviziune in infrarosu (termografie) pentru cladiri

Pretul termoviziunii (termografiei) este influentat de pretul ridicat al camerelor cu care se realizeaza filmarea, pretul echipamentului incepand de la 1000 € pana la 20.000 €.

Prin urmare pentru o analiza de termoviziune, preturile incep de la 180 lei si cresc in functie de complexitatea si marimea imobilului analizat.

Termoviziunea este utila mai ales cand doriti sa confirmati sau sa dovediti existenta infiltratiilor mari de aer sau proastei izolari a anvelopei cladirii dvs.

Nu exista o alta metoda nedistructiva prin care sa „observati” aceste deficiente existente care duc la o crestere nejustificata a consumului de energie.

Puteti astfel sa cunoasteti calitatea lucrarilor de constructii realizate cat si calitatea materialelor (infiltratii aer ferestre si usi).

Va oferim doua variante de pret pentru termoviziune, in functie de echipamentul utilizat: rezolutie 320×240 pixeli sau 640×480 pixeli, rezolutie in infrarosu. Diferenta va fi in calitatea imaginii din raportul de termografie.

Va recomandam sa realizati impreuna certificatul energetic cat si termoviziunea cladirii dvs.

Intrebari frecvente (FAQ)

Care este perioada optima pentru realizarea termografiei unei cladiri?

Pentru a avea rezultate elocvente trebuie sa existe 15C ca diferenta de temperatura intre interior si exterior, deci in perioada de iarna. Pentru depistarea infiltratiilor de umiditate in materiale de constructie de exemplu, se poate realiza oricand.

La cine sa apelati pentru termoviziunea cladirii?

Exista persoane atestate pentru termografia unei cladiri, sunt necesare cunostinte in domeniu pentru a va putea oferi rezultate pe care sa va puteti baza.

Cu orice tip de camera se poate realiza termografia cladirilor?

Pentru o temografie sau termoviziune de calitate este necesara o camera de termoviziune avand o rezolutie de minim 320x240 pixeli, rezolutie care recomandata in domeniul constructiilor (cladirilor).

4.7/5 - (12 voturi)