Audit energetic Bucuresti

Echipa noastra va ofera servicii de intocmire audit energetic in toate sectoarele din Bucuresti. Putem sa intocmim audituri energetice si in alte zone: Ploiesti/Prahova, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Constanta, Pitesti etc. Nu realizam audit energetic in Tulcea.

Audit energetic
                              Reabilitare imobile colective realizate dupa auditare energetica

Ce reprezinta reabilitarea locuintelor si auditul energetic?

Reabilitarea energetica este necesara pentru imobilele care nu mai sunt conforme cu exigentele energetice actuale. Rezistentele termice ale locuintelor au fost modificate incepand cu anul 2010, valorile acestora fiind majorate. Astfel, toate constructiile noi trebuie obligatoriu sa fie izolate, cele vechi necesitand reabilitare termica pentru a obtine un consum energetic adaptat standardelor actuale.

Auditul energetic presupune gasirea solutiilor din punct de vedere termic cat si energetic, referitor la constructie, dar si modernizarea instalatiilor aferente cladirii.

Nu confundati un certificat energetic cu auditul energetic, sunt notiuni complet diferite. In timp ce un certificat energetic contine profilul energetic al cladirii/unitatii de cladire in stadiul in care ea se afla la momentul realizarii calculului energetic, auditul energetic propune solutii pentru imbunatatirea performatelor energetice ale acesteia.

Care sunt etapele unui audit energetic?

Pentru un audit energetic va propunem urmatoarele etape necesare:

  1. Determinarea performantelor din punct de vedere energetic ale cladirii, asa cum se prezinta aceasta in momentul in care se face auditul;
  2. Care vor fi performantele energetice ale cladirii dupa reabilitare (denumita si cladire de referinta, calculata conform standardelor in vigoare);
  3. Se analizeaza mai multe variante de modernizare, atat pe partea de constructii, cat si instalatii;
  4. In raportul de audit energetic se mentioneza toate variantele studiate si se motiveaza cea care a fost aleasa.

Trebuie mentionat ca variantele de modernizare ale cladirii pot fi complexe, daca ne referim la instalatiile acesteia. Acestea pot fi de la cele clasice (cazane moderne, sistem de incalzire clasic), pana la solutii bazate pe surse regenerabile de energie:

  • panouri fotovoltaice pentru productie de energie electrica, care pot asigura independenta energetica a locuintei (case zero energie sau pozitiva);
  • panouri termice solare pentru aport la incalzire sau preparare de apa calda menajera;
  • pompa de caldura, care poate duce la o economie de pana la 75% din necesarul de incalzire spatiala;
  • sisteme functionand in cogenerare;
  • centrale cu biomasa.

Toate aceste sisteme pot fi propuse intr-un audit energetic, ducand in final la o locuinta cu un consum foarte scazut de energie. Acest consum poate fi chiar zero (case zero energie), adica sistemul fotovoltaic produce atat cat are consumul casa, sau mai exista conceptul de casa pozitiva, la care productia de electricitate e mai mare decat consumul locuintei. Toate aceste sisteme putem sa le aplicam, detinem programe specializate, si in acelasi timp avem experienta suficienta in acest domeniu de viitor.

Cine poate realiza un audit energetic?

Este bine sa cunoasteti ca un audit energetic nu poate fi intocmit decat de auditorii grad 1 (lista auditorilor energetici atestati o regasiti pe site-ul MDRAP).

Cat costa auditul energetic in Bucuresti?

Avand in vedere cele prezentate mai sus, costul auditului energetic este variabil in functie de complexitatea acestuia. Aceasta se traduce prin implementarea solutiilor clasice sau mai complicate, pretul tinand cont de acest aspect. De asemenea suprafata imobilului analizat este un factor determinant in stabilirea costului unui audit energetic.

Domenii in care am realizat audituri energetice

Auditurile energetice realizate de catre echipa noastra de auditori energetici sunt din domenii diverse ca: audituri energetice pentru scoli si gradinite, audituri energetice pentru cladiri de locuit, audituri energetice pentru cladiri publice, etc.

Intrebari frecvente (FAQ)

Cand este necesar un audit energetic?

In cazul renovarii majore a unei cladiri este nevoie de un audit energetic cat si in cazul in care se doreste cunoasterea celor mai bune masuri de eficientizare energetica.

Care este scopul auditului energetic?

Scopul auditului energetic este de a studia mai multe masuri de reducere a consumului de energie, de a realiza o ierarhizare a acestor masuri din punct de vedere al scaderii consumului de energie, cat si al investitiei.

Programul “Casa Eficienta Energetic” are nevoie de audit energetic?

Primul pas in derularea programului “Casa Eficienta Energetic” cuprinde intocmirea unui audit energetic. Astfel se poate incadra locuinta intr-una din grilele de reducere a consumului de energie, rezultand o subventie mai mare sau mai mica din partea Guvernului Romaniei, prin Administratia Fondului pentru Mediu.

4.5/5 - (14 voturi)